Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Till startsidan

Om Sotenäs Symbioscentrum

Om Sotenäs Symbioscentrum

Sotenäs Symbioscentrum är en mötesplats där människor som normalt sätt inte träffas kan möta varandra. Det är människor från företag, akademi, skola och offentlig sektor. Det är människor med olika kulturell och utbildningsmässig bakgrund, människor med blandad härkomst, ålder och kön. Genom att samla dessa människor ökar möjligheter till Innovation, företagande, utbildning och sysselsättning. På Sotenäs Symbioscentrum arbetar vi med både en industriell- och en social symbios.

Industriell symbios

I en industriell symbios blir den enes avfall eller restprodukt en annans råvara. Genom att företag och andra organisationer samarbetar blir systemet effektivare än om var och en optimerar sin egen verksamhet. Ett exempel är att fiskrens kan användas som råvara till fodertillverkning eller i en biogasanläggning.

 

Social symbios

I en social symbios fokuserar vi istället på mänskliga resurser men på samma sätt blir nyttan större genom samarbete. Exempelvis kartlägger Symbioscentrum kompetensbehovet hos många företag, och utifrån behoven försöker vi skapa relevanta utbildningar så människor kan utbildas till attraktiva yrken.

 

Industriell- och social symbios ger både sociala, miljömässiga och ekonomiska vinster, därför har vi på Sotenäs Symbioscentrum valt att satsa på detta.


Publicerad: 2017-11-27 16.22

Senast ändrad: 2018-06-18 11.11

 

Dela detta innehåll

LEIF ANDREASSON

Utvecklingsstrateg

 

leif.andreasson@sotenas.se

0523 - 66 46 96 

TOMMY PETTERSSON

Rektor


tommy.pettersson@sotenas.se

0523 - 66 46 74

Sotenäs Symbioscentrum

Hagabergsindustrigata 1

456 31 Kungshamn

 

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakta oss

Besökstid

Måndag - fredag

08:00 - 16:00

 

Skicka e-post


Du kan även hitta oss här